Peti susreti organizatora manifestacija (2012)

U Beogradu su, 01.03.2012. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, održani su Peti Susreti organizatora manifestacija održani 2011/2012. Susrete je otvorila gđa. Milanka Cvetković, glavna i odgovorna urednica časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije“ koji je ujedno bio i organizator događaja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Na ovom stručnom skupu okupili su se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za turizam i kulturna događanja, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketinških agencija, te mnogi drugi turistički delatnici. Uz goste iz Republike Bosne i Hercegovine, ovogodišnjijim susretima su prisustvovali i predstavnici 1. Susreta organizatora turističkih manifestacija u Hrvatskoj. Teme ovogodišnjih Susreta bile su: Značaj kulturnih manifestacija za razvoj kulturnog turizma Srbije (Danijela Vićentijević MERR), Tradicionalnost i rangiranje manifestacija (Željko Bjeljac), Uticaj medija u afirmaciji, unapređenju i prepoznatljivosti manifestacija (Perica Luković), Oblici saradnje SOKOJ-a i organizatora manifestacija (Aleksandar Kovačević). Dodeljene su i sledeće nagrade:

  • Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju: Velikogospojinski dani u Novom Bečeju;
  • Za najuspešniju novu manifestaciju: Dani otvorenih bašta – Kragujevac;
  • Za zaslužnog pojedinca u području manifestacionog turizma: Raduško Jovanović – Šabac;
  • Za najbolju turističku agenciju u području manifestacionog turizma: National Turs – Valjevo;
  • Novost na ovogodišnjim Susretima je izbor za najbolji promotivni film o manifestaciji, a dobitnik ovogodišnje nagrade je film "Pola veka harmonike u Sokobanji" – TO Sokobanja.

Svoj doprinos u održavanju ovogodišnjih susreta dali su i članovi UTS dr Snežana Štetić kao voditelj programa i dr Željko Bjeljac, kao predavač sa temom Tradicionalnost i rangiranje manifestacija, kao i predstavnici udruženja turizmologa Zrenjanina (Ana Pandžić) i Mladih za Turizam.

Više informacija na: Manifestacije | SOM 2010/2011

 

Related Articles

16. Skup turizmologa i turističkih radnika Srbije (2015)

17. Skup turizmologa i turističkih radnika Srbije

Free Joomla templates by Ltheme